up

`Onthoud mijn gegevens op deze computer` optie

Als u kiest voor de optie `Onthoud mijn gegevens op deze computer`, zult u automatisch ingeloggt blijven in de toekomst. Uw account wordt voor 45 aktief gehouden. Maak geen gebruik van deze optie, als u aan een openbaar computer of netwerk bent, dat van meerde gebruikers gebruikt wordt.

top

Tips om een kompas te gebruiken bij het hardlopen

Het is een basisvaardigheid die iedereen zou moeten leren om een kompas te gebruiken. In dit moderne tijdperk van technologische gadgets, waarin iedereen een smartphone en een GPS apparaat met verschillende navigatietoepassingen heeft, lijkt het gebruik van een kompas misschien ouderwets. U zult echter niet overal internettoegang of GPS verbindingen hebben. Daarom is een kompas in dergelijke omstandigheden een absolute vereiste. Het is ook een van de meest essentiële onderdelen van outdoor /kampeeruitrusting die je zou moeten hebben. Suunto , Zone3 en Silva zijn de toonaangevende fabrikanten van lopende kompas en navigatieapparatuur.

Hoe gebruik je een kompas?

Je locatie kennen met een kompas is eenvoudig, maar het komt met enkele tips en trucs. Kijk hieronder;

• Het correct vasthouden van het kompas is het eerste en belangrijkste punt om mee te beginnen. Plaats het kompas plat op de palm van je hand voor je borst. Dit is de juiste manier om het kompas vast te houden.
• Alle oriëntatieloopkompassen hebben een gemagnetiseerde naald in rood of fel oranje met of zonder fluorescerende markeringen. De naald wordt in een kompasbehuizing geplaatst en op een basisplaat geplaatst.
• U moet ten minste twee bekende oriëntatiepunten vinden, ofwel Bergen of meren.
• Gebruik uw kompas om uw kaart zo aan te passen dat het noorden naar het ware noorden wijst.
• Bepaal vervolgens uw eerste wijzer: lijn uw peiling van de reispijl uit met uw oriëntatiepunt en draai vervolgens aan de ring totdat de naald op één lijn ligt met de markeringen voor het noorden.


clouse menu Afronden