`Onthoud mijn gegevens op deze computer` optie

Als u kiest voor de optie `Onthoud mijn gegevens op deze computer`, zult u automatisch ingeloggt blijven in de toekomst. Uw account wordt voor 45 aktief gehouden. Maak geen gebruik van deze optie, als u aan een openbaar computer of netwerk bent, dat van meerde gebruikers gebruikt wordt.

Start

Retouren

Retouren

Een product retourneren? het is makkelijk!

Log in op uw mijn account en print het retour label

Bereid een nieuw pakket en bevestig het retourslabel aan de buitenkant

Stuur uw pakket retour

Nadat het product geverifieerd is dat het in een perfecte conditie is, zullen we de terugbetaling emitteren

Retourneren beleid

Wat zijn de voorwaarden om een artikel te retourneren?

U heeft 30 dagen om te besluiten of u tevreden bent met uw product. Wij zullen alle producten terugbetalen, mits het product(en) niet beschadigd, vervuild, gewassen, gewijzigd of gedragen zijn en als alle labels en etiketten er nog aan zitten. Als u, bijvoorbeeld, een andere maat of kleur zou willen, dan moet u een nieuwe bestelling plaatsen in onze online webwinkel.

Wilt u iets retourneren? Geen probleem, zorg ervoor dat u aan de volgende criteria voldoet:

- U kunt elk product retourneren voor een terugbetaling binnen 30 dagen dat u uw pakket heeft ontvangen. Houd er rekening mee dat gepersonaliseerde artikelen, zoals op maat gemaakte voetbalschoenen, op maat gemaakte voetbalhandschoenen en op maat gemaakte t-shirts of op maat gemaakte ski´s vanwege hun aard niet kunnen worden geretourneerd, tenzij ze defect of beschadigd zijn tijdens verzending.

- Alle producten moeten ongedragen zijn en in hun originele staat bevinden. Geretourneerde producten moeten labels bevatten en de originele verpakkingen, bijvoorbeeld, schoenen moeten geretourneerd worden met hun originele schoenendoos. Gelieven geen labels of plakband direct bevestigen op het verpakking.

- In het onwaarschijnlijke geval dat een product in een ongeschikte conditie is geretourneerd, kan het zijn dat wij het terug sturen naar u.

- It is important to follow the return process, which begins by making a return request through the My account section.

- Het pakket en de inhoud is uw verantwoordelijkheid totdat het ons magazijn bereikt, dus zorg ervoor dat alles goed verpakt is zodat het niet kan beschadigen tijdens transport! Wij raden u om naar een bewijs van verzending te vragen. Ons retouradres is: TRADEINN RETAIL SERVICES, S.L. c/ Pirineus, 1, 17460 Celrà (Girona), Spain.

Hoe stuur ik een artikel retour?

Volg deze stappen om het proces van uw retourzending te versnellen:

Stap 1: Log in op MIJN ACCOUNT

Log in op uw account met uw e-mailadres en uw wachtwoord, en selecteer Mijn bestellingen. Klik op uw bestelling en selecteer het product(en) die u wilt retourneren. U kunt nu de reden van retour kiezen en print het retour label. In het geval dat wij meer informatie nodig hebben, zullen wij u direct contacteren.

Stap 2: Bereid uw pakket voor

Zodra u het retour label heeft kunnen printen, bereid uw pakket voor. Zorg ervoor dat de producten verzonden worden in een perfecte staat (ongebruikt, met labels, in originele verpakking) en gebruik een nieuwe verpakking om ervoor te zorgen dat er geen etiketten of plakband op de originele verpakking zitten.

Stap 3: Verzend het pakket

Bevestig het retour label aan de buitenkant van de verpakking en stuur het pakket naar het adres die op de label staat.

Stap 4: Ontvang de terugbetaling

Wanneer wij uw retour ontvangen, zult u een automatische e-mail ontvangen. Wij zullen ook een e-mail sturen wanneer wij uw retour hebben verwerkt. Elke terugbetaling word automatisch uitgegeven via hetzelfde betalingsmethode die uw gebruikt heeft bij de originele bestelling. Het kan 15 werkdagen (met uitzondering van weekenden en feestdagen) duren voordat uw pakket door ons ontvangen en verwerkt is.

Als u het product wil ruilen, dan moet u het product retourneren en een nieuwe bestelling plaatsen.

Wat als ik een defect / beschadigd product of het verkeerde product heb ontvangen?

Als u een beschadigd / defect product of het verkeerde product heeft ontvangen, vragen wij u vriendelijk om de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Log in op MIJN ACCOUNT

Log in op uw account met uw e-mailadres en uw wachtwoord, en selecteer Mijn bestellingen.

Stap 2: Selecteer uw bestelling/product

Klik op uw bestelling en selecteer het beschadigde / defecte product of het verkeerde product. Kies uw rede voor retourneren.

Stap 3: Informatie/Fotos

Om uw aanvraag te verwerken vragen wij dat u een korte beschrijving bijvoegt, over wat defect is en op z´n minst één foto dat de beschadiging of defect laat zien. Foto´s kunnen direct bijgevoegd worden bij het formulier. In het geval dat het pakket beschadigd aangekomen is en u er al voor getekend heeft, vragen wij u om ons binnen 4 dagen te voorzien met aanvullende informatie zoals:

- Foto van het beschadigde product
- Foto van het pakket, label, evenals de beschadiging van het pakket.

Stap 4: Verwerking

Zodat wij de aanvullende informatie hebben ontvangen, zullen we uw aanvraag zo spoedig mogelijk beoordelen.

Wij kunnen geen reclamaties accepteren voor de volgende defecten:

- Beschadigd door onjuist of intensief gebruik.
- Verhoogde transpiratie.
- Verkleuring (zoals sokken die blauw worden door spijkerbroeken).
- Beschadigd door externe factoren, zoals wrijving, scherpe objecten of chemicaliën.
- Artikelen die fysieke pijn veroorzaken zoals blaren.

Hoe krijg ik mijn geld terug?

Elke terugbetaling wordt automatisch uitgevoerd via de betaalmethode die u heeft gebruikt om uw oorspronkelijke bestelling te plaatsen.

- Als de betaling is gedaan met een bankpas of creditcard, wordt het geld teruggestort op de bankrekening die aan de kaart is gekoppeld.

- Als de betaling is gedaan met PayPal, wordt de waarde van je retourzending teruggestort op je PayPal-rekening.

U ontvangt een e-mailbevestiging wanneer uw retourzending in ons magazijn is ontvangen, en normaal gesproken ontvangt u uw terugbetaling binnen 48 uur na ontvangst van deze e-mail.

Let op: als je een cadeau hebt ontvangen en je wilt het retourneren voor terugbetaling, dan ontvangt de persoon die het cadeau oorspronkelijk heeft gekocht de restitutie. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Originele bezorgkosten worden alleen terugbetaald als retourzendingen betrekking hebben op defecte en defecte artikelen, of als een verkeerd artikel is verzonden.

Hoe kan ik mijn artikel omruilen?

Als u hetzelfde product in een andere maat of een ander alternatief product wilt ontvangen, moet u een nieuwe bestelling via onze website verwerken en de verzendkosten opnieuw betalen.

INFORMATIE OVER MATEN

Er kan een verschil zijn tussen de maat die je hebt besteld en de maat die op het etiket staat van sommige artikelen en merken, maar maak je geen zorgen, dit is vanwege de gelijkwaardigheid tussen internationale maten (bijv. maat 38 in Spanje is gelijk aan 36 in Duitsland). We raden je aan om thuis alles rustig uit te proberen.

Wie betaalt de verzendkosten voor het retourneren van de bestelling?

Als u een product retourneert omdat het niet past of ongeschikt is, dan moet u de verzendkosten betalen om het te retourneren *. Als een product beschadigd of defect aankomt, dan zullen wij er voor zorgen dat het product terug gestuurd word naar ons magazijn en er voor zorgen dat het vervangen word of het geld teruggestort wordt.

* U kunt nu Cycleon gebruiken om ongewenste items terug te sturen - een handige manier om pakketten tegen concurrerende prijzen te retourneren. Voor de Nederland kost het retourticket 7.99€.

Deze service is beschikbaar voor de volgende landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechische Republiek, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland (Noord), Ierland (Republiek), Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Voor klanten BUITEN de Europese Unie raden we aan om DHL te gebruiken, aangezien we een speciale overeenkomst met hen hebben. Met DHL wordt uw zending snel en efficiënt ingeklaard. U kunt het retouretiket rechtstreeks in MIJN ACCOUNT afdrukken.

Welke garanties heb ik op een product?

Alle producten hebben een garantie van 2 jaar. Als u merkt dat het product een fabricage- en / of functioneel defect heeft, wordt het naar het merk gestuurd. Gebreken veroorzaakt door nalatigheid, stoten, onjuist gebruik of manipulatie, ongeschikte spanning, onjuiste installatie die niet is uitgevoerd door de geautoriseerde technische dienst indien van toepassing, of materialen die onderhevig zijn aan slijtage door normaal gebruik, zijn niet inbegrepen. In het geval van computerproducten dekt de garantie niet het verwijderen van virussen, het herstellen van programma´s om deze reden of het opnieuw installeren van de schijf als gevolg van het wissen ervan. We bieden een service aan om het defecte product op onze kosten op te halen en vervolgens terug te sturen naar het merk. De wachttijd is afhankelijk van de beheertijd die de technische dienst van elk merk heeft. In die incidenten die het gebruik van de garantie rechtvaardigen, is de optie om het product te repareren, te vervangen, korting te geven of te retourneren, volgens de wettelijk vastgestelde voorwaarden.

Om uw garantie te kunnen verwerken, vragen wij u vriendelijk om de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Log in op MIJN ACCOUNT

Log in op uw account met uw e-mailadres en uw wachtwoord, en selecteer Mijn bestellingen.

Stap 2: Selecteer uw bestelling/product

Klik op uw bestelling en selecteer het beschadigde of defecte product. Kies optie 4. artikel werkt niet of is defect als retour optie.

Stap 3: Informatie/Fotos

Om uw aanvraag te verwerken vragen wij dat u een korte beschrijving bijvoegt, over wat defect is en op z´n minst één foto dat de beschadiging of defect laat zien. Foto´s kunnen direct bijgevoegd worden bij het formulier.

Stap 4: Verwerking

Zodat wij de benodigde informatie hebben ontvangen, zullen we uw aanvraag beoordelen zo spoedig mogelijk.

Wij kunnen geen reclamaties accepteren voor de volgende defecten:

- Beschadigd door onjuist of intensief gebruik.
- Verhoogde transpiratie.
- Verkleuring (zoals sokken die blauw worden door spijkerbroeken).
- Beschadigd door externe factoren, zoals wrijving, scherpe objecten of chemicaliën.
- Artikelen die fysieke pijn veroorzaken zoals blaren.

Promotie – PayPal Retourkosten Vergoeding

U kunt nu producten gratis retourneren als u met PayPal heeft betaald! Dit betekend als u een product wil terugsturen die niet naar wens is, de verzendkosten van het retour pakket vergoed zullen worden door PayPal en ontvangt u het bedrag op uw PayPal account. U hoeft alleen deze promotie te activeren voordat u een bestelling plaatst om in aanmerking te komen.

Ook kunt u meer informatie krijgen op onderstaande link:

https://www.paypal.com/nl/webapps/mpp/refunded-returns/

Wat is de Cycleon Returns-dienst?

U kunt nu Cycleon gebruiken om ongewenste items terug te sturen - een handige manier om pakketten tegen concurrerende prijzen te retourneren. Voor de Nederland kost het retourticket 7.99€.

Deze service is beschikbaar voor de volgende landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechische Republiek, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland (Noord), Ierland (Republiek), Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Afronden